Att ta körkort

I betalt samarbete med Trafiko

Att ta körkort är ingen dans på rosor och man lägger ner väldigt mycket tid på att få det godkänt. För er som inte har tagit körkort ännu men har tankarna på det så vill jag tipsa om Trafiko.se. Det är en hemsida som hjälper dig med allt från teorin, handledarkurs, riskettan och risktvåan. Det går bra att ta använda detta smarta hjälpmedel oavsett långt du kommit i din utbildning och visst är det skönt och smidigt att ha allt samlat på samma ställe?!

När det gäller teorin inlärningen erbjuder Trafiko dig två olika sätt att plugga på för att du ska kunna välja det som passar just dig bäst. Välj att antigen läsa eller att lyssna på böckerna. Du får även tillgång till att testa deras körkortsfrågor för att se hur du ligger till.

För att börja med ditt körkort behöver du gå en handledarkurs vilket du enkelt bokar på deras hemsida. Precis som riskettan och risktvåan.

Riskettan är en utbildning där du lär dig om droger, alkohol, trötthet och andra olika sorters riskfaktorer som kan uppkomma i trafiken. Utbildningen är teoretisk och är på ca 3-3,5 timmar lång och är giltigt i 5 år från och med den är tagen.

Risktvåan är en utbildning där du är med och lär dig om dem riskerna som kan hända vid tillexempel ett halt väglag. Utbildningen kallas även för halkbana och är en praktisk del där du sitter i bilen och kör. När du går risktvåan är det viktigt att du kommit långt i din körning så du kan manövrera bilden på ett bra sätt. Längden på denna utbildningen är 3-4,5 timme.

När du har gått någon av deras kurser får tillgång till deras plattform alldeles gratis. Så ifall du går i funderingarna om att snart tar körkort eller håller på så är detta något för dig. Ni kommer till deras hemsida HÄR.

Gillar

Kommentarer